کت و شلوار, کت و شلوار دامادی, کت و شلوار و کت تک

کت دامادی هندی

کت دامادی هندی

کشور هند سرزمینی بزرگ با آداب و رسوم متنوع و جذاب است. لباس های رنگی و شاد مطابق با آیین های سنتی این کشور خودنمایی می کند. لباس های رنگی هندی با طرح های زیبا و خاص بسیار دیدنی است. مردان نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در مناسبت های مختلف از لباس های زیبا و خاص استفاده می کنند . یکی از مراسمی که استفاده از لباس های سنتی هندی مرسوم است مراسم ازدواج است. چه عروس و چه داماد لباس های خاص و ملی را برای این مراسم استفاده می کنند.

آقایان هندی در زمان مراسم دامادی از پوششی مخصوص استفاده می کنند که شامل کلاه، شلوار و کت مخصوص است. در ادامه این مطلب به این پوشش ها اشاره می شود. آنها برای این مراسم مبادرت به خرید کت و شلوار های متداول که می شناسید تنی پردازند.

 کت بلند آچکان یا شروانی

این کت حالتی بلند دارد و در مراسم رسمی و به ویژه عروسی مورد استفاده قرار می گیرد. اندازه این کت تا زانو می رسد و سابقه استفاده از آن به سال ها پیش و دربار پادشاهی برمی گردد. به مرور زمان استفاده از این نوع پوشش و کت ها برای افراد معمولی نیز مجاز و قابل استفاده شد. از این رو از این نوع پوشش برای استفاده رسمی و تجملی و همچنین مراسم عروسی آقایان نیز استفاده گردید. این کت ها در قسمت جلوی باز هستند و در کناره ها نیز دارای برش و چاک می باشند. در بسیاری از مواقع با یک بند بر روی کمر ثابت می شوند. همراه با این  کت، شلوارهای سنتی هندی استفاده می شود. شلوار هایی چون دوتی و چوریدار همراه با این کت استفاده شده  و می توان این پوشش را بسیار در مراسم میهمانی و عروسی ها مشاهده کرد. این نوع از کت ها شبیه به کت راک لهستانی یا اوپان است. این لباس را غالباً بر روی کورتا، دوتی یا لونگی می پوشند. نوع دیگری از شروانی وجود دارد که اشکان نام دارد. این نوع از شروانی ها بلند تر هستند و برای دوختن آنها از پارچه های سنگین تر به همراه آستر استفاده می شود. سطح  رویی شروانی و اشکان گلدوزی هایی با نقش و نگار هندی و سنتی مشاهده می شود. امروزه با ایجاد تغییراتی به لباسی روزمره نیز تبدیل شده است؛ اما استفاده بیشترین استفاده آن در مراسم عروسی و ازدواج است.

کت و شلوار بلند باندگالا

این نوع از پوشش نیز که دارای کت های بلند است از انواع پوشش های سنتی آقایان در کشور هندوستان به حساب می آید. این نوع از پوشش جودپوری هم نامیده می شود. دلیل نام جودپوری به این دلیل است که این پوشش ابتدا از این منطقه آغاز و فراگیر شد. به عنوان کت و شلوار سنتی شناخته می شود. خیلی افراد آن را پوششی غربی می دانند زیرا در زمان استعمار انگلیس ها در این منطقه رواج یافت. اما هندی ها با اضافه کردن طرح های محلی و تزئینات منحصر به کشور خود، از آن پوششی محلی و بومی ساختند. دکمه های زیبا و پر زرق و برقی دارد و یقه های آن حالتی بلند به خود می گیرد. نسبت به انواع دیگر پوشش مردانه با عناصر هندی این کت شلوار ها جدید و مدرن به حساب می آیند. بسیاری از افراد آن را در مراسم رسمی و یا غیر رسمی مورد استفاده قرار می دهند. شاید شما نیز این نوع از پوشش را بسیار در فیلم های هندی با رنگ های مختلف مشاهده کرده باشید.

شلوار پانچ یا  لونگی

با کت ها و پوشش های هندی شلوار هایی خاص نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مطلب با دو نوع از شلوار های مرسوم و پرطرفدار سنتی هندی آشنا می شویم. یکی از این شلوار ها پانچ یا لونگی است. در واقع چیزی شبیه به همان لونگی است که می شناسیم زیرا همانند آن دور بدن بسته شده و این پارچه بلند از انواع محبوب پوشش محلی هندی شناخته می شود. جنس این شلوارها در بیشتر مواقع از کتان و پنبه است. بعضی وقت ها این شلوارها با شمایلی مانند خمره دوخته  و ارائه می گردد. از این نوع شلوارها آقایان و خانم ها استفاده می کنند. به دلیل راحتی آن بیشتر در جمع های دوستانه و غیر رسمی استفاده می گردد.

شلوار دوتی

از انواع معروف و مشهور پوشش هندی به شمار می رود. این نوع از شلوار ها اختصاصاً برای آقایان طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد . این شلوار های گشاد پارچه بسیاری مصرف میکند و حدود ۴ متر یا بیشتر مقدار مصرفی پارچه برای دوختن آن است. پارچه مورد استفاده در نقاطی مانند مچ پا و ناحیه کمر فیکس شده و در قسمت کمر شلوار گره ای به وجود می آید. این شلوارها بیشتر با پیراهن هایی که حالتی گشاد دارد پوشیده می شود. این پیراهن ها کوتا نام دارد.

دیگر لباس های سنتی هندی

حال که صحبت از لباس های سنتی هندی به میان آمد بهتر است با انواع دیگری از پوشش های هندی آشنا شوید.

  • کورتا پیژاما: این لباس از عمومیت بسیاری در پوشیدن برخوردار است و در همه مراسم و شرایطی می توان این پوشش را دید. لباسی گشاد است که یقه های ایستاده دارد و با دکمه هایی در قسمت فوقانی تزیین می گردد.
  • چاگرا چولی: این لباس بیشتر در منطقه راجستان در بین بانوان مرسوم است. البته فرم های دیگری ازاین لباس وجود دارد که در زمان عروسی از آنها استفاده می شود. به جرأت می توان گفت که یکی از زیباترین و باشکوه ترین پوشش هایی است که زنان هندی می توانند از آن استفاده کنند. این پوشش در دیگر نقاط هند نیز طرفداران بسیاری دارد و مورد استفاده قرار می گیرد.
  • چوریدار کامیز: از انواع معروف و پرکاربرد لباس در هند است. این لباس در واقع یک سارافون بلند است که تا ناحیه قوزک پا ادامه پیدا می کند. از لباس های محلی پنجاب، هاریانا، هیماچال  و پرادش به حساب می آید.
  • ساری: حتماً شما نام این لباس را شنیده اید و با آمدن اسم آن به یاد هندوستان می افتید. از انواع سنتی و بسیار پر سابقه پوشش در هند به حساب می آید. این لباس امروزه علاوه بر هند در نقاط مختلف جهان و با جنس های مختلف و پارچه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. ساری لباسی ارزان قیمت به حساب نمی آید و از انواع زیبای پوشش در هند به حساب می آید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *